Έτσι θα αντιμετωπίσετε την ακμή που δημιουργείται από τη χρήση μάσκας

Η εφαρμογή μάσκας στο πρόσωπο για την προστασία μας από τον κορωνοϊό που μαστίζει την παγκόσμια κοινότητα είναι πλέον η νέα πραγματικότητα. Έτσι λοιπόν δημιουργήθηκε το νέο φαινόμενο “maskne” που σημαίνει ανεπιθύμητα breakouts, ερυθρότητα και ευαισθησία που φαίνεται να προκαλούνται από τη χρήση μάσκας.

 

Τι είναι το maskne;

Ο όρος δημιουργήθηκε από την ένωση των λέξεων mask (μάσκα) + acne (ακμή). Οφείλεται αποκλειστικά στην τριβή του δέρματος με το ύφασμα της μάσκας και εμφανίζεται κυρίως στο πηγούνι, στη μύτη ή στα μάγουλα(περιστοματική ακμή). Κάθε φορά που αναπνέουμε ή μιλάμε δημιουργείται ένα ζεστό και υγρό περιβάλλον στην περιοχή που πυροδοτεί, καταρχάς, την παραγωγή παραπανίσιου σμήγματος αλλά πάνω απ’ όλα ευνοεί την ανάπτυξη βακτηρίων.

 

Πώς αντιμετωπίζουμε το maskne;

Δίνουμε έμφαση στον καθαρισμό, δύο φορές την ημέρα, κάθε πρωί και αμέσως μόλις επιστρέφουμε στο σπίτι. Κάνουμε  απολέπιση 2-3 φορές την εβδομάδα διότι η  απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων είναι ο νούμερο ένα σύμμαχός  για να απομακρύνουμε κάθε μικρόβιο και βακτήριο που συσσωρεύεται στο δέρμα φορώντας τη μάσκα. Λέμε λοιπόν ένα μεγάλο «ναι» στα facial scrubs και καλό είναι να κάνουμε μια μάσκα βαθύ καθαρισμού 2 φορές εβδομαδιαίως.

 

Maskne Treatment

Για την άμεση αντιμετώπιση της maskne προτείνουμε την συχνή χρήση του Exfoliating Black Scrub που έχει έχει βασικό συστατικό το  έλαιο Μαύρου Κύμινου και σε συνδυασμό με το συστατικό Sebocure, μειώνει την λιπαρότητα της επιδερμίδας, την παραγωγή σμήγματος και καταπολεμά τα βακτήρια που προκαλούν ακμή.

Ιδανικό καθαριστικό προσώπου για καθημερινή χρήση είναι το Cleansing Black Oil, διασφαλίζει την απομάκρυνση του παραπανίσιου σμήγματος και βακτηρίων και προσφέρει εξαιρετική μαλακτική δράση.

Τέλος η μάσκα Peel-Off Black Mask με υψηλή περιεκτικότητα σε ενεργό Άνθρακα από Μπαμπού, Πράσινο Τσάι και Προβιταμίνη Β5 ξεχωρίζει για την ενισχυμένη αποτοξινωτική και αντιβακτηριδιακή της δράση. Απορροφά το παραπανίσιο σμήγμα, διατηρεί τους πόρους καθαρούς, απομακρύνει τα βακτήρια που συσσωρεύονται εξαιτίας του θερμού και υγρού περιβάλλοντος στα σημεία που καλύπτει η μάσκα και αναζωογονεί εκ των έσω την επιδερμίδα.