Το (πολύ βασικό) βήμα στην περιποίησή που ίσως ξεχνάς

Το αντηλιακό είναι ένα κατ’ εξοχήν εποχιακό προϊόν που το έχουμε συνδέσει απόλυτα με το καλοκαίρι. Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά λάθη που κάνουμε στη καθημερινή μας φροντίδα και έχει σοβαρότατες συνέπειες στην υγεία και την ομορφιάς μας. Ζώντας, μάλιστα, σε μια χώρα που έχει τη χαρά να έχει τον ήλιο στον ουρανό της τις περισσότερες ημέρες του χρόνου, είναι ακόμα πιο σημαντικό να προστατευόμαστε συνεχώς.

Γιατί πρέπει να προστατευόμαστε όλο το χρόνο;

Ο ήλιος είναι ο βασικότερος παράγοντας που το πρόσωπό μας αφυδατώνεται, κάνει ρυτίδες και γερνάει. Η φωτογήρανση δεν κάνει διακρίσεις και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους εχθρούς της γυναικείας επιδερμίδας.

  • Η ακτινοβολία του ήλιου προκαλεί κηλίδες, πανάδες και σημάδια στο πρόσωπο, πολλά από τα οποία δε φεύγουν ακόμα και με τις ισχυρότερες θεραπείες. Και το πιο σημαντικό; Εμφανίζονται μετά από μια εικοσαετία, όταν πλέον δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα και θα ευχόμασταν να είχαμε φορέσει αντηλιακό.
  • Οι ακτίνες του ήλιου μας βρίσκουν ακόμα και όταν είμαστε στη σκιά, γεγονός που σημαίνει ότι ακόμα και το χειμώνα στο αυτοκίνητό μας μπορούμε να δεχθούμε τις βλαβερές συνέπειές του και δεν τις χρειαζόμαστε καθόλου.
  • Ο καρκίνος του δέρματος δε χρειάζεται μόνο το καλοκαίρι για να δημιουργηθεί. Συλλογική δουλειά όλο το χρόνο είναι ικανή για να μας παρουσιάσει το πρώτο μελάνωμα. Με τόση ενημέρωση από όλους τους φορείς είναι ασυγχώρητο να υποβάλλουμε τον εαυτό μας σε μια τέτοια διαδικασία.

Λαμβάνοντας υπόψιν μας όλα τα παραπάνω εύκολα συμπεραίνουμε πως η καθημερινή χρήση αντηλιακού δεν είναι μόνο καλοκαιρινή υπόθεση, αλλά θα πρέπει να γίνει σε όλους μας μία καθημερινή συνήθεια που προάγει την υγεία και την ομορφιά της επιδερμίδας μας καθ’όλη την διάρκεια του χρόνου.