Τα top συστατικά καλλυντικών – νιασιναμίδη

Η νιασιναμίδη (γνωστή ως βιταμίνη PP) είναι μια βιταμίνη της ομάδας Β, συγκεκριμένα η Β3. Αυτή η ουσία αυξάνει τα επίπεδα του κολλαγόνου, των λιπαρών οξέων και του κεραμιδίου στην επιδερμίδα, προστατεύοντας έτσι το δέρμα από επιβλαβείς ουσίες και ελεύθερες ρίζες. Περιορίζει την απώλεια νερού από την επιδερμίδα, ενώ ταυτόχρονα μειώνει τη λιπαρότητά της, καταπολεμώντας έτσι αποτελεσματικά την ακμή. Η B3 είναι επίσης αποτελεσματική κατά των χρωστικών κηλίδων της επιδερμίδας, έχει αντιφλεγμονώδη δράση και δεν ερεθίζει το δέρμα.

Η νιασιναμίδη είναι πoλύ καλά ανεκτή -σε αντίθεση με τη ρετινόλη- και σταθερή, δεν oξειδώνεται και δεν αλλoιώνεται από τo φως της ημέρας.

Απoτελεί ένα ιδανικό συστατικό των καλλυντικών με πoλλά oφέλη για τo δέρμα, πoυ έχει ως στόχo τo νεανικό καθώς και τo γηρασμένo δέρμα. Επαρκής ποσότητα νιασιναμίδης μπορεί να βρεθεί, για παράδειγμα, στην GARDEN DD CREAM ενυδατική κρέμα προσώπου με χρώμα.

Η συμβουλή μας: Αναζήτησε κρέμες με νιασιναμίδη για να μειώσεις από το πρόσωπό σου τις φλεγμονές, τις κηλίδες, ακόμα και την έντονη ακμή.